تکلیف و مشق شب چیست؟
تعیین «تکلیف خانه»، یا «مشق شب» پاسخگوی نیازهای گوناگون آموزشی است و میتواند به عنوان یک روش و دیسپلین عادت به مطالعه ایجاد کرده، درک مطالب درسی را در کلاس آسان کند و کارهای انجام شده در مدرسه را تکمیل و تقویت کند.
علاوه بر آن باعث به وجود آمدن ابتکار استقلال و مسئولیتپذیری در دانشآموزان میشود و محیط مدرسه و خانه را به هم نزدیک میکند.
تکلیف همواره به عنوان یکی از عوامل مهم در تحقق یادگیری مطرح بوده و در هر دوره متناسب با برداشتی که از یادگیری وجود داشته، شکل و نوع تکلیف نیز متفاوت بوده است. شاید در گذشته اگر دانش آموزی صرفاً موفق به محفوظاتی در ذهن خویش می شد، تصور می رفت که یادگیری در او تحقق یافته است. اما امروزه، با تعریفی که از یادگیری می شود توقع اهدافی فراتر از آن وجود دارد. یکی از متغیرهای رایج در مورد یادگیری به شرح زیر است: "یادگیری تغییری است که در توانایی انسان ایجاد می شود و برای مدتی باقی می ماند و نمی توان آن را به سادگی به فرآیندهای رشد کسب شده نسبت داد."
تکلیف خانه به عنوان کار و وظیفه خارج از کلاس و ادامه تکمیل کار کلاسی برای دانشآموز تعریف شده است . سه نوع تکلیف داریم تمرین، آمادهسازی و ادامه و تکمیل تکالیف. تمرین، یادگیری مهارتهای تازه آموخته را تقویت میکند. به عنوان مثال به دانشآموزانی که روش جدیدی در حل مسئله ریاضی را آموختهاند باید مسائلی به عنوان نمونه داده شود تا آنها را خودشان حل کنند. تکالیف آمادهسازی،به دانشآموزان کمک میکند تا برای فعالیتهایی که در کلاس انجام میشود آماده شوند.به عنوان مثال وقتی دانشآموزان درباره موضوعی که قرار است بعدا در کلاس مطرح شود پژوهشی انجام دهند. تکالیف تکمیلی اغلب پروژههای ادامهدار طولانی مدت هستند که به موازات کار کلاسی پیش میروند. دانشآموزان باید از آموختههای متفاوت برای انجام چنین تکالیفی استفاده کنند مانند پروژههای نمایشگاهی، پژوهشی و مقالههای آخر ترم.
95/10/12
تعداد مشاهده
(1103)
نظرات
(0)