12 دی 1396

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 5
(3 نظر )

20 مهر 1396

مولف: نسیم زمانی
0  نظر
رتبه خبر: 3/9
(4 نظر )

14 شهریور 1396

غدير خم

 
 

غدیر خم نام ناحیه‌ای میان مکه و مدینه است که حضرت محمد، پیامبر اسلام، در ۱۸ ذی‌الحجه سال ۱۰ هجری قمری (مطابق با ۲۸ اسفند سال ۱۰ خورشیدی) حضرت علی بن ابی طالب را «ولی» مؤمنان اعلام کرد) سال روز این واقعه میان شیعیان به عید غدیر شهرت دارد.)

حضرت محمد، پیامبر اسلام، در بازگشت از آخرین حج خود همه مسلمانانی که در حج شرکت داشتند را در غدیر خم جمع کرد و خطبه‌ای ایراد که عبارت معروف مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا علیٌ مَولاه (ترجمه: هرکه من مولای اویم پس علی مولای اوست) قسمتی از آن می‌باشد. ولی یا مولا به معنای رهبر یا دوست قابل اعتماد و با کلمه ولایت (با کسر واو) یا وَلایت (با فتح واو) که حکومت، غلبه معنوی و قدرت معنی می‌دهد، مرتبط است. وقوع این رخداد و بیان سخنان با تفاوت‌هایی در عبارات حدیث متواتر مورد قبول بین شیعه و سنی می‌باشد. اما، در تفسیر حدیث غدیر خم در بین شیعه و سنی اختلاف وجود دارد. شیعیان معتقدند که او در آنجا علی بن ابی‌طالب را به‌عنوان وصی و برادر و جانشین خود از جانب الله معرفی کرد. اهل سنت تنها آن را به‌منزلهٔ اظهار نزدیکی پیامبر به علی و دعوت به دوستی با او می‌دانند و اینکه علی به عنوان پسر عمو و فرزندخوانده اش جانشین او در مسئولیت‌های خانوادگی اش پس از مرگ شود.

جغرافیای غدیر خم

«غدیر خم» نام ناحیه‌ای در میان مکه و مدینه است که بر سر راه حاجیان قرار دارد و به خاطر وجود برکه‌ای در این محل که در آن آب باران جمع می‌شده‌است، به این نام شهرت یافته‌است. غدیر در ۳–۴ کیلومتری جحفه واقع شده و جحفه در ۶۴ کیلومتری مکه قرار دارد که یکی از میقات‌های پنجگانه‌است. در جحفه راه اهالی مصر، مدینه، عراق و شام از یکدیگر جدا می‌شود. غدیر خم به سبب وجود آب و چندین درخت کهنسال، محل توقف و استراحت کاروانیان بود؛ اما گرمایی طاقت‌فرسا داشت.

رخداد غدیر خم

در سال دهم هجری (۶۳۲ میلادی) که آخرین سال زندگانی محمد بود، به همه مناطق مسلمان‌نشین و طوایف و قبایل مسلمان عربستان خبر داد، که وی در این ماه به مکه خواهد رفت و حج کامل را به‌جای خواهد آورد. بدین‌ترتیب بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان شکل گرفت، که به حجةالوداع معروف است.

با پایان حج، محمد به سرعت دستور حرکت جهت اجتماع در غدیر خم را دادند. حتی ۱۲۰۰۰ از اهل یمن - که برای رفتن به وطن خود باید راه دیگری را می‌رفتند - به دستور او با کاروان مسلمانان همراه شدند.

در میان راه مکه و مدینه در غدیر خم، آیه تبلیغ فرو فرستاده شد:

« ای پیامبر! آنچه را از سوی پروردگارت بر تو نازل شده [به مردم] برسان. اگر این کار را نکنی، رسالت الهی را به انجام نرسانده‌ای و خداوند از مردم نگاهت خواهد داشت».

در پی نزول این آیه، پیامبر دستور داد همه کاروانیان در آن محل گرد هم آیند، و در همان‌جا پیامبر خطابهٔ طولانی غدیر را ایراد کرد.

برخی بخش‌های این سخنرانی- که به گفته شیعیان در معرفی مقام علی است - چنین است:

ای مردم! بدانید که خداوند علی را ولی و امام شما قرار داده و اطاعت او را بر مهاجران و انصار و کسانی که به نیکی از آنان پیروی کنند، و بر شهری و روستایی و عجم و عرب و آزاد و مملوک و بزرگ و کوچک و سفید و سیاه واجب کرده‌است. آگاه باشید که «امیر المؤمنین» غیر از این برادرم کسی نیست و پیشوایی مؤمنان پس از من بر کسی جز او روا نخواهد بود. او جانشین من در امتم و پیشوای کسانی است که به من ایمان آورده‌اند و نیز جانشین من در تفسیر کتاب خدا است. خداوند دین شما را به واسطه امامت او کامل گردانید. به دستورهای او گوش فرا دهید تا در سلامت بمانید و از او پیروی کنید تا هدایت شوید. ای مردم! من «صراط مستقیم» ام، که خداوند شما را به پیروی آن امر فرموده‌است. آن‌گاه پس از من، علی و پس از او، فرزندانم از نسل او.

من [از جانب خداوند] دستور یافته‌ام که از شما دربارهٔ آنچه که از سوی خداوند دربارهٔ علی امیرالمؤمنین و اوصیای پس از او آوردم، بیعت بگیرم و دست شما را بفشارم. خداوند به من دستور داده که از زبان‌های شما در مورد آنچه بیان نمودم - راجع به علی امیر المؤمنین و امامانی که پس از او می‌آیند و از من و از اویند، اقرار زبانی بگیرم و چنان‌که خبرتان دادم، نسل من از صلب علی است. همگی بگویید: شنیدیم و اطاعت می‌کنیم و خرسندانه - در مقابل آنچه از سوی پروردگار ما و خویش دربارهٔ امامت علی امیرالمؤمنین و امامانی که از صلب او به دنیا می‌آیند، به ما رساندی - سر تسلیم فرود می‌آوریم. بر این باور زنده‌ایم و با آن می‌میریم و با آن [در قیامت] محشور می‌شویم. تغییر نمی‌دهیم و تبدیل و انکار نمی‌کنیم، تردید به دل راه نمی‌دهیم و از این باور برنمی‌گردیم و پیمان نمی‌شکنیم.

به روایت شیعه پس از پایان خطابه، آیه اکمال دین بر پیامبر فرو فرستاده شد:

امروز کافران از دین شما ناامید شدند. پس از آنان نهراسید و از من (پروردگار) بترسید. امروز دینتان را برایتان کامل کردم و نعمتم را بر شما تمام داشتم و اسلام را به‌عنوان دینتان پسندیدم.

مراسم بیعت مسلمانان با پیامبر و علی سه روز طول کشید ودو خلیفه اول ودوم و حتی بانوان با قراردادن دست خود در ظرف بزرگ آبی که در سوی دیگر آن در درون خیمه، دست علی قرار داشت، بیعت خود را اعلام می‌کردند. و دراین روز پیامبر اسلام عمام خود را بر سر علی گذاشت در دیدگاه شیعه، منافقین که گروه قابل‌توجهی را تشکیل می‌دادند، در ماجرای غدیر و به اراده الهی، نتوانستند نیات خود را آشکار و عملی کنند؛ اما در میان جمعیت شبهه افکنی‌هایی نسبت به اقدام پیامبر انجام می‌دادند و شخصی به نام «حارث فهری» را تحریک کردند تا نزد رسول بیاید و برخلاف همه تصریحات حضرت در ضمن خطبه، سؤال کند که آیا آنچه دربارهٔ علی بن ابی طالب گفتی از جانب پروردگار بود یا از جانب خود؟ پیامبر در پاسخ گفت: «خداوند به من وحی کرده‌است و واسطه میان من و خدا جبرئیل است و من اعلام‌کننده پیام خدا هستم و بدون اجازهٔ پروردگارم، خبری را اعلام نمی‌کنم».

عید غدیر در اسلام

مسلمانان و به خصوص شیعه همواره روز غدیر را یکی از عیدهای بزرگ می‌دانند و این روز در میان ایشان به عید غدیر معروف و مشهور است.

تا جایی که بیعت با مستعلی بن مستنصر (از حاکمان مصر) در روز عید غدیر خم سال ۴۸۷ قمری صورت گرفت. همچنین از اهل سنت روایت شده که هر کس روز هیجدهم ذی الحجه را روزه بگیرد، خداوند ثواب روزه شش ماه را برای او می‌نویسد و این روز، همان روز عیدغدیر خم است. شب عید غدیر نیز در میان مسلمانان از شب‌های معروف شمرده می‌شود.

رسول خدا(ص) فرمود : "روز غدیرخم برترین عیدهای امت من است و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، آن روز برادرم علی ابن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم توسط او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید."

همچنین امام صادق(ع) می‌فرماید: "روز غدیرخم عید بزرگ خداست، خدا پیامبری مبعوث نکرده، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان، روز عهد و پیمان در زمین، روز پیمان محکم و حضور همگانی است."

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

8 شهریور 1396

خلاصه​اي از زندگينامه شهيدان رجايي و با هنر

 

زندگینامه شهید محمد علی رجایی

شهید محمد علی رجایی ، درسال 1312 هـ . ق ، درشهرستان قزوین متولد شد، تحصیلات ابتدایی را تا اخذ گواهینامه ششم ابتدایی درهمین شهرستان به انجام رساند. درسن چهار سالگی از وجود داشتن نعمت پدر محروم شد و تحت تكفل مادری مهربان و منیع الطبع قرار گرفت . در سال 1327 به تهران مهاجرت كرد و سال بعد یعنی در 1328 وارد نیروی هوایی شد . در مدت 5 سال خدمت در نیروی هوایی ، دوره متوسطه  را با تحصیل شبانه گذراند ، سپس درسال 1335 به دانشسرای عالی رفت و به سال 1338 دوره لیسانس خود را در رشته ریاضی به پایان برد و به سمت دبیر ریاضی به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و به ترتیب در شهرستانهای خوانسار، قزوین و تهران به تدریس ، اشتغال ورزید .

شهید محمد علی رجایی در مدت تدریس، همیشه آموزگاری دلسوز، پركار و شایسته بود و ضمن تدریس ، به فرا گرفتن علوم اسلامی و انجام فعالیت های سیاسی همت می گماشت . درسال 1340 به عضویت نهضت آزادی درآمد كه منجر به دستگیری وی ( دراردیبهشت 1342 ) و پنجاه روز زندان شد . پس از آزادی از زندان با شهید باهنر به سازماندهی مجدد هیات موتلفه پرداخت و برای پرورش افرادی كه بتوانند نبردی مسلحانه را اداره نمایند ، به اعزام داوطلبانی به جبهه فلسطین دست زد . درهمین رابطه و برای تكمیل برنامه مزبور ( درسال 1350 )  خود شخصا به خارج ازكشور سفر كرد. ابتدا به فرانسه و تركیه رفت و از آنجا عازم سوریه شد .

شهید رجایی همگام با فعالیتهای سیاسی لحظه ای نیز از خدمات فرهنگی غافل نبود ، از آن جمله تدریس در مدارس كمال ورفاه ، همكاری با بنیاد رفاه و تعاون اسلامی با همكاری شهید مظلوم آیت الله دكتر بهشتی و شهید دكتر باهنر و حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی را باید نام برد . ایشان با نهایت شجاعت و شهامت مدت دو سال ، در زندانهای انفرادی رژیم پهلوی انواع واقسام شكنجه ها را تحمل نمود و چون كوهی استوار مقاومت كرد. دراثراین مقاومتها او را به زندان قصر وسپس به اوین فرستادند . او درزندان به ماهیت واقعی منافقین پی برد واز آنها تبری جست . دوران زندان مجموعا چهارسال به درازا كشید وشهید رجایی درسال 1357 با اوج گیری انقلاب اسلامی همراه دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد وبلا فاصله وارد مبارزات سیاسی و فرهنگی گردید و به اتفاق عده ای ازهمكارانش برای بسیج و سازماندهی مبارزات مخفی معلمان مسلمان، تلاش گسترده ای را آغاز كرد و موفق به ایجاد انجمن اسلامی معلمان شد . او در راهپیمایی های عظیم سال 1357 مخلصانه  و با تمام توان كوشید و نقش موثری در فعالیت های تبلیغاتی آنها داشت .

شهید محمد علی رجایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال 1358 ، مسئولیت وزارت آموزش وپرورش را به عهده گرفت و در زمان وزارت خود موفق به دولتی كردن كلیه مدارس شد . سپس به عنوان نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی انتخاب گردید و به دنبال تمایل مجلس شورای اسلامی در تاریخ18/5/1359 به عنوان اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران به مجلس معرفی شد . و با رای قاطع به نخست وزیری انتخاب شد . شهید محمد علی رجایی در این مسئولیت خطیر ، علی رغم این كه به فاصله بسیار كوتاهی با توطئه عظیم استكبار جهانی در ایجاد جنگ تحمیلی از سوی رژیم صدام روبرو شد وهمچنین كارشكنی های بنی صدر و متحدانش و خرابكاریهای منافقین و ساواكی ها را در پیش رو داشت ، اما توانست به بهترین وجه از عهده انجام وظایف ومسئولیت های سنگین خود برآید.

به دنبال عزل بنی صدر از ریاست جمهوری ، شهید رجایی با رای اكثریت مردم محرومی كه شاهد تلاشها ی  صادقانه  این فرزند صدیق ملت ومقلد با وفای امام ( ره ) بودند به ریاست جمهوری انتخاب شد . دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی كه توان تحمل وجود این مایه امید مستضعفان و عنصر ارزشمند و دلسوز را نداشتند درهشتم شهریور ماه 1360 او را به  همراه یار قدیمی اش شهید باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری به شهادت رساندند.

 
 

زندگینامه شهید حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر

شهید حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر، درسال 1312 دریك خانواده پیشه ور ساده درشهر كرمان به دنیا آمد و خواندن و نوشتن و قرائت قرآن را در مكتب آموخت وسپس به تحصیل علوم دینی درمدرسه معصومیه آن شهر پرداخت.

همزمان، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را نیز ادامه داد و پس از اخذ دیپلم درسال 1332 به قم رفت و سطوح عالی علوم اسلامی را درحوزه علمیه قم طی كرد. وی فقه را در محضر مرحوم آیت الله بروجردی ، فقه واصول را در محضر امام خمینی ( ره ) و تفسیر و فلسفه را نزد علامه طباطبایی فرا گرفت.

شهید باهنر سپس به تحصیلات دانشگاهی رو آورد و حدود سال 1337 موفق به اخذ لیسانس در رشته الهیات و بعد از آن موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته علوم تربیتی و سپس دكترای الهیات از دانشگاه تهران شد.

شهید باهنر ضمن تدریس و ایراد خطابه وبرنامه ریزی دینی ، به تالیف كتب درسی اشتغال ورزید وحدود سی كتا ب وجزوه تعلیمات دینی  را برای تدریس ( از دوره ابتدایی تا دانشسرا ) تالیف كرد، وی همزمان ، فعالیتهای اجتماعی خود را نیز ادامه داد ودر تاسیس " دفتر نشر و فرهنگ اسلامی " ، " كانون توحید" و" مدرسه رفاه " نقش موثری داشت .

شهید باهنر درسال 1341 ، همكاری خود را با نهضت اسلامی و سیاسی روحانیت به رهبری امام خمینی ( ره ) آغاز كرد و در اسفند ماه 1342 پس ازایراد سخنرانی هایی درمساجد " هدایت " ، " الجواد " و " حسینیه ارشاد" ، به مناسبت سالگرد حادثه " فیضیه " ، دستگیر شد وپس از آن متناوبا " شش بار به زندانهای كوتاه مدت محكوم شد واز سال1350 ممنوع المنبر گردید و بالاجبار در جلساتی كه به عنوان كلاس درس برپا می شد ، سخنرانی و به بیان نقطه نظرات اسلامی ، انقلابی خود می پرداخت .

وی در سال 1357 به فرمان امام ( ره) و به همراه چند تن از یاران ، مامور تنظیم اعتصابات شد و در همان سال نیز با فرمان امام ( ره ) به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد .

دیگر مسئولیتهای شهید باهنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی عبارتند از:

مسئولیت نهضت سواد آموزی ، نماینده مردم كرمان در مجلس خبرگان ، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش وپرورش ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی.

شهید باهنر كه به سرنوشت آموزش كشور وآینده نونهالان انقلاب بی اندازه توجه داشت ومدام در فكر بهبود و پیشرفت آن بود، سرانجام در كابینه محمد علی رجایی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد . پس از فاجعه شوم بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دكتر بهشتی ، شهید باهنر به عنوان دبیركل حزب جمهوری اسلامی انتخاب شد و به دنبال انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری ، به عنوان نخست وزیر جمهوری اسلامی به مجلس معرفی شد كه با رای قاطع مجلس به تشكیل كابینه خود پرداخت .

این شهید فرزانه و سراسر اخلاق و تواضع ، كه خود را وقف خدمت به مردم ستمدیده كرده بود، سرانجام پس از سالها مبارزه و تلاش ،  به همراه یار و یاور دیرینه ا ش " محمد علی رجایی" رئیس جمهوراسلامی ایران ، در هشتم شهریور 1360 در انفجار ساختمان نخست وزیری كه به دست منافقین كوردل صورت گرفت ، به مقام منیع شهادت دست یافت .

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

7 شهریور 1396

داستان کوتاه از زندگی امام محمد باقر (ع)

 
 

ويژگيهاى شيعه

ابو اسماعيل گويد: به امام باقر عليه السلام عرض كردم فدايت شوم شيعه در محيطى كه ما زندگى مى كنيم بسيار زياد است .
امام عليه السلام فرمود: آيا توانگر به فقير توجه دارد؟ آيا نيكوكار از خطا كار در مى گذرد؟ و آيا نسبت به يكديگر همكارى و برادرى دارند؟
عرض كردم : نه .
حضرت فرمود: آنها شيعه نيستند شيعه كسى است كه اين كارها را انجام دهد.
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

21 مرداد 1396

نقش ورزش بر سلامتي انسان

 
 

امروزه با توجه به پیشرفت علوم و فناوری، هر گونه تغییر جدید می تواند آثار متفاوتی را در کلیه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی و اقتصادی انسان به وجود آورد.اما از این میان عواملی که در سلامت انسان تاثیرگذار است، از نقش ویژه ای برخوردار می باشد. امروزه به دلیل گذر اپیدمیولوژیک یعنی جایگزینی بیماری های غیرواگیردار به جای بیماری های واگیردار به دلیل کنترل عوامل بیولوژیک از یک طرف و نقش رفتارهای ناهنجار بهداشتی و سبک زندگی و شیوه های تغذیه در افزایش میزان بیماری های غیرواگیردار از طرف دیگر، لزوم تغییر نگرش در مراقبت و بهداشت با هدف حفظ و ارتقای سلامتی ضروری است.با توجه به موارد ذکر شده نقش بی تحرکی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماری ها و بروز مرگ، حائز اهمیت است.

 با توجه به این که فعالیت فیزیکی مناسب می تواند تاثیر مهمی در پیش گیری از بروز بیماری ها، عوارض آن ها و در نهایت مرگ و میر ناشی از آن ها داشته باشد، بررسی متون و مقالات علمی در مورد ارتباط بیماری ها و فعالیت فیزیکی گویای این مطلب است که ورزش پیاده روی دارای تاثیرات مفیدی در زمینه پیش گیری از بیماری های مزمن و غیرواگیر است.در دنیای امروز پیاده روی بهترین فعالیت و طبیعی ترین ورزش برای کسب آمادگی جسمانی و روانی است. پیاده روی ورزش لذت بخش و کم خطری است که در دسترس همگان است و همه جا و همه وقت امکان اجرای آن وجود دارد.

 چه فوایدی از ورزش پیاده روی می توان انتظار داشت؟

 بررسی متون و مقاله ها بیانگر آثار بسیار مفید و متعدد ورزش پیاده روی بر سلامت انسان از ابعاد مختلف است که برای آگاهی بیشتر در مورد این آثار سودمند در زمینه پیش گیری و کنترل بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: کاهش روند پوکی استخوان به ویژه در زنان، کنترل اختلالات چربی خون، کنترل فشار خون، کاهش عوارض چاقی و درمان آن، کنترل دیابت و کاهش بروز ابتلا به دیابت تیپ ۲ (مرض قند)، پیشگیری از آترواسکلروزیس عروق کرونری (تصلب شرایین)، کاهش عوارض بیماری های مفصلی و استئوارتریت ها (آرتروز)، کاهش عوارض حاملگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت وضعیت تنفسی،کاهش علایم بیماری های روده ای، تقویت روانی افراد با کاهش استرس، بی خوابی و اضطراب، تقویت و ایجاد حس شادابی، پیش گیری و درمان اعتیاد. با توجه به مطالب مذکور و سهولت انجام ورزش پیاده روی و آثار گسترده آن در ارتقای سلامت فرد و جامعه، این مقوله از ورزش نیازمند توجه ویژه ای در برنامه ریزی های بهداشتی است و قدر مسلم گستردگی موضوع، لزوم مشارکت و هماهنگی بین بخشی و مردمی را هم در زمینه برنامه ریزی و هم در اجرای برنامه های جامع می طلبد، به ویژه بعد هماهنگی بین بخشی در حفظ و ارتقای سلامتی افراد جامعه از طریق ترویج فرهنگ پیاده روی گامی در توانمندسازی مردم و جامعه و به عبارت دیگر ارتقای سلامت محسوب می شود.

ورزش و درمان بیماری ها

ورزش های گوناگون علاوه بر آن که از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند و نقش پیش گیری را به عهده دارد، همواره در درمان بسیاری از بیماری ها موثر واقع می شود و یک نقش درمانی را از نظر علم پزشکی برعهده می گیرد.که از آن جمله ميتوان به درمان بيماريهاي مانند: فشار خون بالا، جلوگيري از سکته​هاي قلبي، تاثير ورزش بر درمان سرطان و .....

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

11 مرداد 1396

ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا را بر عموم مسلمین گرامی تبریک عرض میکنم .

 
 

حس مي‌کنم در مرقدت عطر دعا را

عطر توسل هاي در باران رها را

غرق اجابت مي شود دست نيازش

هر کس که مي خواند در اين مرقد خدا را

اي مظهر رأفت براي تو چه سخت است

خالي ببيني دست محتاج  و گدا را

آهم کبوتر مي‌شود تا گنبد تو

مي‌آورد فريادهاي يا رضا را

آئينه هاي لطف تو تکثير کردند

در چشمة دل اشک هاي بي صدا را

آقا کنار پنجره فولادت آخر

مي‌گيرم از دستت برات کربلا را

اي زائران اينجا دخيل غم ببنديد

بر آستانش ندبه‌ی «آقا بيا» را

پائين پاي تو غباري مي سرايد

شعر کرامات نگاه کيميا را

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

28 تیر 1396

شهادت ششمين شمع روشنگر و وصي پيغمبر، تسليت و تعزيت.

 
 

الا اي لاله ي خوشبو، عزيز آل پيغمبر
که بهر دين و قرآنت چنين گرديده اي پرپر
شده زين غم، گل خاتم، مدينه غرق در ماتم
دوصد لعنت به آنکس باد که مسمومت نمود از زهر

 حضرت امام جعفر صادق(ع) پيشواي ششم مسلمانان، در اين روز به دست خليفه ي عباسي، منصور دوانيقي مسموم و در مدينه به شهادت رسيد. امام صادق(ع) به شيخ الائمه نيز معروف است زيرا عمر ايشان از تمامي ائمه اطهار(ع) طولاني تر است. حضرت را در قبرستان بقيع در كنار پدر، جدّ و امام حسن مجتبي(ع) دفن كردند

آن امام به هنگام شهادت شصت و پنج سال داشته و مدت سي و چهار سال از امامت حضرتش مي گذشت.

در ميان امامان معصوم(ع)، براي هيچ كدام همانند امام صادق(ع) فرصت و شرايط مساعدي پيش نيامد تا بتوانند در سطح وسيع به انقلاب فرهنگي بپردازند و با تشريح فرهنگ غني و پُرمايه ي اسلام، بر گسترش اين دين آسماني بيفزايند. ولي براي امام صادق(ع) اين فرصت، در گير و دار كشمكش ها و رودرويى بني اميه و بني عباس و جنگ قدرت به دست آمد. آن بزرگمرد علم و عمل از اين فرصت استفاده ي كامل كرد و اسلام و فقهِ آن را از ديدگاه ائمه ي اهل بيت(ع) معرفي نمود و با تربيت شاگردان بسيار و برجسته، حيات تازه اي به اسلام و مسلمين بخشيد و فرهنگ ناب تشيّع را كه از متن اسلام محمدي و علوي نشأت گرفته بود به جهانيان عرصه كرد. امام صادق(ع) به عنوان رييس مذهب جعفري حوزه ي علميه ي اسلامي در سطح عميق و وسيع تشكيل داده و علوم اسلامي را تدريس مي نمود. در اين حوزه، چهار هزار نفر به فراگيري علوم آل محمد(ص) مي پرداخته و حضرت در اين زمان، اسلام اصيل را از زير حجاب تيره و تار اسلام بني اميه و بني عباس آشكار ساخت.

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

14 تیر 1396

سه ماه تعطیلی شد حالا چه کار کنیم؟!

 
 

به غیر از كنكوریها، تقریبا بیشتر جوانهای درگیر با مقوله امتحانات سه ماه تعطیلی شان را شروع كرده اند. كنكوریها هم تا چند روز دیگر به آنان می پیوندند و جمع كامل می شود. خب حالا بعد از یك هفته كه به آخیش گفتن و رها سازی انرژی می گذرد، سؤال اساسی این است: سه ماه تعطیلی شد، حالا چه كار كنیم؟
یك عده خودشان را راحت كرده اند و تصمیم شان را هم گرفته اند كه تابستان را با سریالهای تلویزیون و خواب تا لنگ ظهر پركنند. یك عده هم مخ شان شروع كرده به برنامه سازی و فكر كردن برای بهره وری از این اوقات.
به هر حال هر كدام كه باشید، می توانید بروید سر یخچال و یك آبمیوه ای، میوه ای، دوغی، یا در صورت كمبود امكانات، آب خنكی برای خودتان بریزید و برگردید ادامه مطلب را بخوانید.

اوقات فراغت كه دل آشوبگی ندارد!

می گویند بیكاری دوره ای است كه انسان با شیطان زندگی می كند. تحقیقات نشان داده بسیاری از مفاسد و آسیبهای جسمی و روانی در زمان بیكاری و اوقات فراغت بدون برنامه اتفاق افتاده است.

بنابراین می بینید كه اوقات فراغت مقوله واقعاً مهمی است و دلیلی ندارد چون حرف درباره اش زیاد زده شده و عمل به آن كم، با شنیدن اسمش دل آشوبه بگیرید.

چون برنامه ریزی برای اوقات فراغت یكی از معیارهای شناخت توسعه یافتگی به شمار می رود. در واقع توسعه عبارت است از استفاده بهینه از امكانات و نیروی انسانی و استفاده با لفعل آنها برای زندگی مطلوبتر افراد جامعه.
دو سوم عمرمان به اوقات فراغت می گذرد!

پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده اند: اگر پدران و مادران به تربیت فرزندان خود اهتمام ننمایند، روزگار آنها را تربیت خواهد كرد.

برخی محاسبات و جمع و تفریقهایی جامعه شناسان انجام داده اند كه سرجمعش این می شود؛ هر جوان ایرانی به طور متوسط هشت ساعت در روز وقت آزاد دارد. این یعنی یك سوم اوقات شبانه روز. اگر متوسط هشت ساعت هم به خواب و استراحت بگذرد، می ماند ۸ ساعت دیگر یعنی حدود دو سوم از عمر ما همین طور الكی الكی تلف می شود.

البته با در نظر گرفتن این نكته كه در مجموع ۱۰ یا ۲۰ سال از عمر ما به جوانی می گذرد، مسأله تأسف بارترهم می شود. كمترین حسنی كه داغ شدن بحث اوقات فراغت در اول تابستان دارد این است كه آدم یادش می آید كه چقدر فرصت كمی دارد.

چطور یك برنامه شسته رفته برای تابستان طراحی كنیم؟!

شنیده اید كه می گویند هر كسی بهترین دكتر خودش است؟ برای رفع دل آشوبگی ناشی از اوقات فراغت كلپوره به كارتان نمی آید، باید خودتان دست به كار شوید و یك برنامه درست و درمان برای خودتان طراحی كنید. مطمئن باشید نسخه ای كه خودتان برای خودتان بپیچید به هر حال بهتر از نسخه ای است كه شرایط و زمانه برایتان بپیچد قبل از پیچیدن نسخه باید چند كار مهم انجام بدهید:

1)فهرستی از نیازها و علایقتان تهیه كنید. با خودتان رودربایستی نداشته باشید، واقعاً به هر چه علاقه دارید روی كاغذ بنویسید. به خواستگار كه نمی خواهید نشان بدهید!

۲) حالا فهرستتان را مرتب كنید. یعنی آنها را به ترتیب اهمیت و اولویتی كه برایتان دارند از نو بنویسید. تو این قضیه باید یك كم واقع بین باشید، بالاخره باید تصمیم بگیرید كه علاقه تان به فضا نوردی مهمتر است یا كلاسهای تقویتی درسهای افتاده!

۳) به فهرستتان وسع مالی باباجان و امكانات موجود را هم اضافه كنید. متأسفانه (در اكثر موارد!) در این قسمت باید دور بعضی از علایقتان را خط بكشید. اگر این شرایط و امكانات را در نظر نگیرید و بی خیال، برای خودتان بلند پروازی كنید كه نفعی برای خودتان ندارد، عواقب بدی هم برای خانواده تان دارد امیدواریم خدا بدهد، شما هم آرزو به دل نمانید!

۴) حالا برنامه شسته و رفته تان را بردارید و با پدر و مادر (به عنوان سرمایه گذاران مالی!) و كسان دیگری كه به عنوان مشاور، حرفشان برایتان با ارزش است، مشورت كنید. هر سری یك عقلی دارد!
۵) در برنامه تان برخی تعهدات و به تبع آن تنبیه ها و تشویقها برای خودتان قائل شوید. مثلاً اگر شیطان گولتان زد و تا لنگ ظهر خوابیدید، فلان سریال را نگاه نكنید یا جریمه ۱۰۰ صفحه كتاب بخوانید (مگر كه ما با جریمه كتابخوان بشویم!)

۶) جایی را هم برای حوادث غیر مترقبه در برنامه تان باز كنید. مثلاً اگر فلان كار را باید انجام می دادید و خاله یا عمه با ایل و قبیله شان آمدند خانه تان، روز جمعه آن كار را انجام دهید.

راههای گذران اوقات فراغت بدون نیاز به شهریه

تابستان بهترین فرصت برای انجام كارهای مورد علاقه ای است كه در طول سال وقت پرداختن به آنها را نداشته ایم. بنابراین پر كردن اوقات فراغت فقط به كلاس تابستانی رفتن نیست. راههای كم هزینه تری هم برای این كار وجود دارد از جمله:

مطالعات هدف دار

عضو شدن در كتابخانه، تشكیل یك گروه كتابخوانی با دوستان و اهل محل می تواند سرآغاز این كار باشد. مثلاً می توانید خواندن كتابهای یك نویسنده خاص یا یك دوره یا جریان خاص را شروع كنید.
خواندن كتابهایی كه در طول سال خریده اید و وقت نكرده اید آنها را بخوانید یا روزنامه ها و مجلاتی كه به همین سرنوشت دچار شده اند هم گزینه خوبی به شمار می رود.

یادتان باشد هیچ لذتی در جهان به پای لذت مطالعه نمی رسد!

ورزش همه جوره!

ورزش مثل مكانیسم انرژی، یك مكانیسم شیمیایی است. اولش یك مقدار انرژی فعال سازی لازم دارد تا بتواند با تنبلی مبارزه كند و تو را برساند به نقطه اوج. اما وقتی به آن نقطه رسیدی نه تنها انرژی فعال سازی ات جبران می شود بلكه بیشتر از آن هم عایدت می شود.

هر مدل كه به ورزش بپردازید ضرر نمی كنید. می توانید راههای زیر را امتحان كنید:
-
می توانید با دوستان یا فامیل یك گروه كوهنوردی راه بیندازید و برنامه هفتگی یا ماهیانه كوه بگذارید.
-
می توانید یك گروه نرمش، پیاده روی یا ورزش همگانی تشكیل دهید و هر روز دور هم جمع شوید و ورزش كنید.
-
برنامه های ورزش در منزل شبكه های مختلف تلویزیون هم اگر زیاد با بقیه نمی جوشید خوب است.
-
اگر امكانش را داشته باشید می توانید برای گروههایی كه تشكیل می دهید، جشنواره ترتیب دهید. مثلاً جمعه ها مسابقه طناب كشی! حسن این كارها در این است كه هم ورزش است، هم تفریح، هم فعالیت اجتماعی و هم دید و بازدید فامیل!

شركت در فعالیتهای اجتماعی

یكی از بهترین راههای گذران اوقات فراغت شركت در فعالیتهای اجتماعی است.
این جور فعالیتها حس خوبی را به آدم می دهند. با توجه به علایقی كه قبلا در فهرستتان نوشته اید و اولویت بندی آنها، می توانید در تشكلهای مختلفی عضو شوید و در برنامه های آنها شركت كنید. خوشبختانه از این تشكلها توی جامعه زیاد است. تشكلهای فعالیتهای بشردوستانه، خیرخواهانه مثل انجمنهای حمایت از بیماران خاص، تشكلهای كمك به مستمندان، تشكلهای فرهنگی، مساجد، بسیج و...

یا اینكه می توانید خودتان یك تشكل راه بیندازید و فعالیت كنید.

مثلاً چند نفر از دوستانم كه فارغ التحصیل رشته كتابداری بودند یك تشكل غیر رسمی تشكیل داده بودند كه در اوقات بیكاری به مساجد می رفتند و كتابخانه های آنها را ساماندهی می كردند.
تقویت مهارتها

تابستان فرصت خوبی برای تقویت مهارتهایی مثل زبان، رایانه، اینترنت، حفظ قرآن و ... است. خود من یك تابستان به سرم زد كه دیوان حافظ را از بر كنم!

هدف واقعی شما از پركردن اوقات فراغتتان چیست؟!

«دومازیه» جامعه شناس فرانسوی سه كاركرد برای ایام فراغت مطرح كرده است:

1)استراحت، برای رفع خستگی و هیجانات ناشی از كار مداوم

۲) تفریح، برای اینكه از یكنواختی دربیاییم.

۳)رشد شخصیت

جدا، از جناب «دومازیه» برنامه شما برای اوقات فراغت هر طور كه باشد با شهریه یا بدون شهریه، باید به این نكته توجه كنید كه در انتها به چی می خواهید برسید. آیا هدفتان فقط پركردن اوقات فراغت است؟ خب مگر اوقات فراغت چاله است كه می خواهید پرش كنید؟ !اگر این طوری است كه با چیزهای دیگر هم می شود پرش كرد!
خلاصه، توی برنامه ای كه نوشتید دنبال این علامت سؤال كلی هم باشید: برایند نهایی برنامه تان باید این باشد كه در آخر چه از نظر فنی و علمی و چه از نظر شخصیتی دست كم یك پله رشد كرده باشید. این همان رمز جدول است. اگر پیدایش كردید بسم ا...

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

23 خرداد 1396

فضيلت شبهاي قدر

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ (۱)

 وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ (۲)

 لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (۳)

 تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فِیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ (۴)

سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)

با توجه به آیات سوره قدر می‌توان به فضیلت‌های شب قدر پی برد:

  1. قرآن در آن نازل شده است.
  2. ۲. عبادت و احیای آن معادل بیش از هزار ماه است.
  3. ۳. خیرات و برکات الهی در آن شب نازل می‏شود.
  4. ۴. رحمت خاص خدا شامل حال بندگان می‏گردد.
  5. ۵. فرشتگان و روح در آن شب نازل می‏گردند
  6. شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود. ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

عظمت و فضیلت این شب بر سایر شبها را از این امور می‌توان به دست آورد:

۱) آمرزش گناهان: پیامبر خدا(ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند:

«هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود».


۲) قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند:

«از کتاب خدا استفاده می‌شود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است».


۳) نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر دفعی و یکباره بر پیامبر (ص) نازل شده است. این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی(ص) به صورت الفاظ نازل شده است.

۴) برتر از هزار ماه: نزول همه‌ی ملائکه و روح در شب قدر بر زمین و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر(ع) فرمودند:

«عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.».

فرصت شب قدر را غنیمت بدانیم

شب قدر فرصتی است زرین و طلایی برای شستشوی آینه دل. این شب بهترین فرصت است تا خوبی‌ها را جایگزین بدیها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه، احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم، احسان به والدین را جایگزین عاق والدین و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم. نیکو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیک و خیر، ثواب دو چندان ببریم.

در شب قدر که شب‌زنده‌داری می‌کنیم، خداوند نام ما را در گروه نیک‌بختان ثبت می‌کند و آتش جهنم را بر ما حرام می‌سازد. آیا توفیقی بالاتر از این هست که آتش جهنم بر ما حرام شود و به خدا نزدیک‌تر شویم؟

دعاهای شبهای رمضان مجموعه‌ای است روشنی‌بخش که با تکرار تلاوت آنها، آموزش‌های آن‌ها به صورت هدف‌هایی برای ما در می‌آیند. پس هنگام خواندن این ادعیه شایسته و بهتر است مفهوم آنها را نیز همواره مدنظر داشته باشیم و با تلاش و کوشش به سوی این هدف‌های مطرح‌شده در دعاها گام برداریم.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )
قبلی  
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
  بعدی
صفحه 1 از 14