26 فروردین 1396

بهارستان طنز

 
 

کتاب « بهارستان طنز » نوشته محمد حاجي حسيني ميباشد .کتاب حاضر حاصل شصت و يک سال کار ادبي نويسنده در حوزه طنز است ، او که سي و پنج سال به طور مداوم در راديو با برنامه​هايي نظير صبح جمعه با شما، عصر پنجشنبه، عصر جمعه، راه شب و .......و همچنين به طور همزمان همکاري با مطبوعاتي نظير توفيق، خورجين، گل​آقا، طنز پارسي و .... داشته است، سعي نموده گزيده شصت و يک سال کار خود را به صورت فکاهه و طنز ارائه دهد.باشد تا براي لحظاتي خاطرتان را شاد و لبتان را خندان نمايد.

دوست عزيزم براي مطالعه اين کتاب به سايت کتابخانه ديجيتال دبيرستان نداي سيدالشهدا «ع» مراجعه فرماييد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

19 فروردین 1396

سخنان حکمت​آميز نهج​البلاغه

 
 

معرفی اجمالی مولف نهج البلاغه:

محمد بن ابی احمد، کنیه اش ابوالحسن و ملقب به "رضی" و مشهور به "سید رضی" و شریف رضی از علمای بزرگ شیعه و از شعرای بزرگ زمان خود و برادر والا گهر "سید مرتضی" علم الهدی است که در سال 359 هـ ق در بغداد متولد شد. نسب او با پنج واسطه به امام موسی بن جعفر علیه السلام می رسد. ریاست و نقابت سادات علوی، حتی در زمان پدرش به او محول شد. در زهد و تقوی و ورع، در کمال نفس، در علم و ادب، وثاقت و علو همت و فنون شعری و علوم قرآنی و .... دانشمند زمان و متبحر و یگانه دوران بود. حدود ده سالگی، شعر گفتن را شروع کرد و در هر موضوعی که می خواست، شعری در نهایت بلاغت می سرود. شدت هوش و استعدادش آنچنان بود که "نحو" را قبل از ده سالگی از "ابن السیرافی نحوی" یاد گرفت. یکی از اساتیدش "شیخ مفید" می باشد. حافظ کل قرآن بود و بالاخره جامع جمیع علوم و صفات حسنه و تالیفات زیاد در علوم دینیه و فنون ادب و تنوع علمی او در زمینه‌های گوناگون، موافق هر غریبه و آشناست و نیازی به اقامه برهان و بینه نیست. این عالم بزرگوار، در سال 404 هـ ق، در بغداد، در سن 45 سالگی دار فانی را وداع کرد. مزار شریف وی، در محله کرخ بغداد واقع و زیارتگاه همگان می باشد.

ساختار و معرفی اجمالی نهج البلاغه:

سخنان آن حضرت در کتاب نهج​البلاغه بر مدار سه اصل است:

باب اول: خطبه ها و اوامر

باب دوم: نامه ها و رسائل و وصایا

باب سوم: کلمات قصار، حکمت آمیز و مواعظ

کتاب حاضر شامل جملات حکمت​آميز ميباشد.

دوست عزيزم شما ميتوانيد براي مطالعه اين کتاب آموزنده و استفاده از سخنان زيباي حضرت علي​ «ع» به سايت کتابخانه ديجيتال دبيرستان نداي​سيدالشهدا «ع» مراجعه فرماييد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

14 فروردین 1396

صداي پاي آب

 

يکی از شعرهای ناب و زیبای سهراب،« صدای پای آب» است. صدای پای آب منظومه ی بلندی است که در سال هزار و سیصد و چهل و سه در محلّی میان شهر کاشان و مشهد اردهال به نام روستای چنار سروده شده است.

این شعر یک نوع بیوگرافی و شرح حال نویسی محسوب می شود که شاعر شرح زندگی خودش را می نویسد و سپس به مهمانی دنیا می رود .
او در این مجموعه نگاه خاصّی به طبیعت دارد و همه ی تجارب درونی و برونی خود را در آن می گنجاند .

ادراک آدمی از طبیعت به وسیله ی واژه ها نمی تواند توصیف شود و همین دلیلی است که باعث می شود شاعر با استعارات و تلمیحات و کنایات و تشبیهات مقصود خود را بگوید.

مضمون شعر{صدای پای آب} که یک دوره جهان بینی سهراب را بیان می کند ، آغاز تحوّلی بود برای دگرگونه اندیشی و دگر گونه زیستن . هر چند او صریحاً از ارائه ی یک ایدئولوژی نظاممند و دارای چهار چوب خاص، سر باز می زد ، چون او فراتر از محدوده های تنگ ایدئولوژی می اندیشید ، احساس او متعلّق به کلّ هستی بود.کلّ طبیعت و زمین و آسمان و مردم. برای همین،چشم هایش را شسته بود و جور دیگر می دید.

سپهری ،حفره های یأس ها و دلمردگی ها را در « مرگ رنگ » و « زندگی خواب ها » و « آوار آفتاب » سپری کرده است این اضطراب و بی هویّتی و سرگشتگی را می توان فقط در مجموعه های قبلی مشاهده نمود.اشعار سپهری در حقیقت تلاشی پیگیر برای جستجوی هستی خویش و عبور از برهوت بی هویّتی است . موفَّقیّت او در این منظومه در گرو حرکت تحوّلی او بخصوص زبان و اندیشه ی اوست.

وزن شعر این منظومه نسبتاً ضرب آهنگ تندی دارد البته نه تمام مصاریع ،بلکه تعدادی از آنها ، امّا با یک نگاه کلَی می توان این حکم را صادر کرد که از لحاظ یکنواختی وزن و آهنگ ، صریح تر و روان تر از «شرق اندوه» است.در این منظومه ، روانی اشعار از لحاظ آهنگ و وزن ، پخته تر شدن شاعر را نوید می دهد. او در این مجموعه نسبت به جاذبه های بودا یک استقلال اندیشه و سلوک ویژه ای اتخّاذ می کند و به هویّت اصلی خود باز می گردد.

صدای پای آب دست کم ازنظر گوناگونی مطالب و اطّلاعات جامعی که شاعر درباره ی خود در زمان گذشته و حال و همچنین اندیشه واحوال خود ارائه می کند، مفصّل ترین شعر سپهری نیزهست.

دوست گرامي براي مطالعه اين اشعار زيبا به سايت کتابخانه ديجيتال دبيرستان نداي سيدالشهدا «ع» مراجعه فرماييد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

30 فروردین 1395

تذکرة الاولياء عطار نيشابوري

عنوان: تذکرة الاولياء
پديدآور: شيخ فريد الدين عطار نيشابور
 
تذکره‌الاولیا کتابی عرفانی است به نثر ساده و در قسمت‌هایی مسجع، در شرح احوال بزرگان اولیا و مشایخ صوفیه به فارسی، نوشتۀ فریدالدین عطار نیشابوری. این کتاب مشتمل است بر مقدمه و ۷۲ باب که هریک به زندگی، حالات، اندیشه‌ها و سخنان یکی از عارفان و مشایخ تصوف می‌پردازد، و ذکر مکارم اخلاق، مواعظ و سخنان حکمت‌آمیزشان در این کتاب آورده شده است.نخستین باب به حالات و سخنان جعفر صادق اختصاص یافته است، و باب هفتاد و دوم به حسین بن منصور حلاج (متوفی ۳۰۹). دست‌نویسهای معتبر تذکرهالاولیا تا قرن دهم هجری، شامل همین ۷۲ باب است، اما پس از قرن دهم فصل‌های دیگری با عنوان «ذکر متأخران از مشایخ کبار» بر این کتاب افزوده شده که حالات و سخنان ۲۵ تن از عارفان قرن‌های چهارم و پنجم را دربر دارد.در این کتاب از کسانی چون اویس قرنی، ابراهیم ادهم، رابعه عدویه، ابوحنیفه، شافعی، احمد حنبل و محمد باقر یاد شده‌است.عطار در مقدمۀ کتاب نحوۀ گزینش و تألیف مطالب را به‌روشنی بیان کرده است . بنا بر این مقدمه، نقلها و روایتهای تذکرهالاولیا التقاطی از مطالب کتاب‌های دیگر است. از آثار صوفیانۀ مهم و مشهور مربوط به اواخر قرن چهارم تا پایان قرن ششم، چند اثر با احتمال زیاد ممکن است مأخذ نقل‌های مؤلف تذکرهالاولیا باشند، که عبارت‌اند از: طبقات الصوفیه اثر عبدالرحمان سلمی نیشابوری، حلیهالاولیا ابونعیم اصفهانی، و رسالۀ قشیریه نوشتۀ ابوالقاسم قشیری. کشف‌المحجوب هُجویری نیز احتمالاً از منابع عطار بوده، زیرا عطار برخی از مضامین آن را با عبارات روان‌تر و رساتر آورده است.تصحیح انتقادی تذکرهالاولیا اولین بار توسط رنالد نیکلسن انجام گرفته است (چاپ لیدن ۱۹۰۵-۱۹۰۷). از امتیازات تصحیح نیکلسن، مقدمهٔ محمد قزوینی بر آن است که حاوی اطلاعات دقیق و سودمندی است.
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

14 فروردین 1395

تقويم انگيزشي 1395

عنوان: تقويم انگيزشي 1395
پديدآور: شهريار مرزبان
 
  در این کتاب الکترونیکی در بخش اول ابتدا به تشریح اهداف، برنامه ریزی و مثبت اندیشی می پردازیم و در بخش دوم شما را یاری میکنیم تا اهدافتان را مکتوب کنید و برای اهدافتان برنامه ریزی کنید و آنها را در برنامه روزانه خود جای دهید. در بخش سوم کتاب، تقویم سال ۱۳۹۵ را در ۱۲ صفحه (هر ماه در یک صفحه) برایتان فراهم کردیم و یک ستون از تقویم را به متن های انگیزشی و ستون دیگر را به اهداف روزانه تقسیم کردیم تا هر روز را با انرژی مثبت شروع کنید و با پیشروی به سوی اهداف به اتمام برسانید. برای رسیدن به اهداف زندگی، مهم ترین چیز برداشتن اولین قدم ها است، حتما برای شما نیز اتفاق افتاده که شروع کار خود را به فردا و فردا ها موکول کنید. پس بهتر است در راه رسیدن به اهدافتان ثابت قدم تر باشید، با به کار بستن راه حل های موجود در این کتاب ممکن است زودتر به موفقیت برسید. نقش برنامه‌ریزی در موفقیت آدم‌ها، انکارشدنی نیست. اگر از هر انسان موفقی دلایل موفقیتش را بپرسید، بدون شک یکی از کلیدهای موفقیت خود را برنامه‌ریزی می‌داند. در ساختار شخصیت ما انسانها، افکار از چنان قدرتی برخوردارند که میتوانند سازنده یا ویرانگر باشند. بنابراین باید بیاموزیم که افکارمان را هوشمندانه کنترل کنیم تا در زندگی به موفقیتها و کامیابیهای بزرگی دست یابیم. یکی از این راهکارها یادگیری روشهایی است که باعث مثبت اندیشی در ما میشود و افکار منفی را از ما دور میکند. هرگز نمی توانید زندگی تان را تغییر دهید مگر اینکه عادت های روزانه تان را تغییر دهید…
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

29 فروردین 1394

الهي نامه

عنوان: الهي نامه
پديدآور: فريدالدين عطار نيشابوري

کتاب الهی نامه یکی از زیباترین آثار عطار و ادبیات فارسی است که از قرن 6 هجری برای ما به یادگار مانده است. معجزه عطار در این اثر و سایر آثارش، زبان ساده و شیوای اوست. عطار عمیق ترین مسایل عرفانی را با ساده ترین زبان بیان می کند.

یکی دیگر از خصوصیات عطار، استفاده از حکایات بیشمار در آثارش است به طوری که تنها در کتاب الهی نامه 260 حکایت کوتاه و بلند می آورد. عطار هر کجای داستان اصلی، قصد تاکید بر موضوعی را دارد، به وسیله حکایات مختلف آن موضوع را عنوان می کند. این یکی از زیباترین خصوصیات آثار اوست، چرا که خواننده با مطالعه هر یک از آثارش نه تنها با یک موضوع مهم و کلیدی درباره حقیقت هستی روبرو می شود، بلکه به واسطه عنوان حکایات مختلف با شخصیت های مهم عرفانی، تاریخی و اجتماعی و همچنین با برخی آداب و رسوم، طرز فکر و اندیشه قرن 6 هجری نیز آشنا می گردد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

22 فروردین 1394

بانوي نمونه اسلام

عنوان: بانوي نمونه اسلام
پديدآور: ابراهيم اميني
اين کتاب تحليلي است از زندگي و سيره فاطمه زهرا (س). نويسنده طي هفت فصل سعي دارد به اختصار فضليت ها و الگوهاي رفتاري حضرت را تبيين كند . در فصل اول چگونگي ولادت حضرت، القاب و كنيه‏ ها، هجرت به مدينه و در فصل دوم ازدواج حضرت با علي (ع) بررسي شده است. در اينجا سيره خانوادگي حضرت زهرا (س) و فداكاري او تحليل شده است. در فصل سوم به روش تربيت فرزندان، شوهرداري و ديدگاه هاي حضرت درباره رشد شخصيت كودك، محبت خانوادگي و بازي كردن با بچه‏ ها آمده است. فضايل حضرت زهرا و مصايب و مظلوميت هاي وي پس از وفات پدر و منازعه با ابوبكر و مسئله غصب فدك، فصول بعدي كتاب را تشكيل مي‏ دهد
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

17 فروردین 1394

ديوان اشعار پروين اعتصامي

عنوان: ديوان اشعار پروين اعتصامي
پديدآور:پروين اعتصامي
دیوان پروین، شامل ۲۴۸ قطعه شعر می‌باشد، که از آن میان ۶۵ قطعه به صورت مناظره است. اشعار پروین اعتصامی بیشتر در قالب قطعات ادبی است که مضامین اجتماعی را با دیدهٔ انتقادی به تصویر کشیده‌است. در میان اشعار پروین، تعداد زیادی شعر به صورت مناظره میان اشیاء، حیوانات و گیاهان وجود دارد.درون مایه اشعار او بیشتر غنیمت داشتن وقت و فرصت ها، نصیحت های اخلاقی، انتقاد از ظلم و ستم به مظلومان و ضعیفان و ناپایداری دنیاست.در شعر پروین استفاده هایی از سبک شعرای بزرگ پیشین نیز شده است.

این دیوان ترکیبی است از دو سبک و شیوهٔ لفظی و معنوی آمیخته با سبکی مستقل، و آن دو یکی شیوه خراسان است خاصه استاد ناصر خسرو قبادیانی و دیگر شیوهٔ شعرای عراق و فارس است به ویژه شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی علیه الرحمه و از حیث معانی نیز بین افکار و خیالات حکما و عرفا است، و این جمله با سبک و اسلوب مستقلی که خاص عصر امروزی و بیشتر پیرو تجسم معانی و حقیقت جوئی است ترکیب یافته و شیوه ای بدیع و فاضلانه به وجود آورده است.
مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

31 فروردین 1393

زن در آيينه جلال و جمال

عنوان: زن در آيينه جلال و جمال

پديدآور: آية الله جوادي آملي

کتاب حاضر مجموعه درس هایی است که استاد مؤلف در جامعةالزهرا(س)، مرکز حوزه های علمیه خواهران قم در بین دانش پژوهان آن مرکز داشته و مورد مطالعه و مداقه قرار داده شده است، مطالب این کتاب ارزشمند را می توان به پنج بخش تقسیم کرد.


کتاب زن در آینه جلال و جمال در جهت احیا و ترویج این تفکر ناب و اصیل اسلامی است؛ شناخت و تحقق چنین تفکری، زمینه هر نوع انحراف و تحریف، چه در معرفی مقام و منزلت زن و چه در جایگاه استفاده ابزاری و تبلیغاتی از او را منتفی می سازد.

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )

24 فروردین 1393

منطق الطير

عنوان کتاب: منطق الطير

پديدآور: محمد عطار نيشابوري

"فریدالدین عطار نیشابوری" اندیشمند، عارف و انسان بزرگی که با به جا گذاشتن آثار ارزشمندی چون "منطق الطیر" روح مشتاق ادیب دوستان و اندیشمندان را در هر زمان و هر دوره‌ای سیراب می‌کند. ارزش آثار این بزرگان در این است که با گذشت سالیان بسیار و پیشرفت زندگی هیچگاه کهنه نمی‌شوند و همواره پیامی تازه برای ما خواهند داشت.

 یکی از این آثار"منطق الطیر" است، داستانی تمثیلی از سفر هزاران مرغی که از زندگی یکنواخت خود خسته شده و به جستجوی"سیمرغ"، پادشاه مرغان، برمی‌خیزند. مرغان به راهنمایی هدهد سفر خود را به سوی "سیمرغ" آغاز می‌کنند اما در بین راه هر کدام عذری می‌آورند و از تعلقات خود می‌گویند. در نهایت تنها "سی مرغ" که عاشق‌تر، پاک‌باز‌تر، سخت‌کوش‌تر و مشتاق‌ترند به دیدار "سیمرغ" نایل می‌شوند.

آنچه که عطار در این کتاب عنوان می‌کند تحولی عظیم درعرفان و ادبیات فارسی به وجود آورد، چرا که او توانست اندیشه عمیقی  را که تا قبل از او به سختی قابل درک بود به وسیله ابیاتی روان و ساده برای مخاطب بازگو کند.

 

مولف:
0  نظر
رتبه خبر: 
(0 نظر )
قبلی  
1  2 
  بعدی
صفحه 1 از 2