1- عنوان : عنوان مناسب، معرف کامل موضوع مقاله می باشد.
2- چکیده : چکیده، شامل اساس و هدف کار و نتایج اصلی است و با نگاهی کلی به موضوعات اصلی مقاله و فعالیت های انجام شده، نوشته می شود.
3- واژه های کلیدی : واژه های کلیدی، کلماتی از اصل مقاله اند که نماینده ی موضوع مطرح شده در آن نوشته می باشند.
4- مقدمه : مقدمه، شامل مختصری از تاریخچه و سابقه ی علمی و پژوهشی در موضوع مقاله ی مورد نظر است که با ذکر منابع و مراجع و به روز بیان می شود. مقدمه با ساختاری کوتاه و موثر ، خواننده را با آخرین پژوهش ها و نیز روند پژوهش پیش رو آشنا می نماید.
5- مواد و روش ها: در این مرحله، خواننده از کلیه ی مواد، فعالیت های آزمایشگاهی(روش ها و شرح ها ) ،تیوری ها و دستگاههای آنالیز آگاهی می یابد. لازم است که از ذکر نتایج خودداری شود.
6- تجزیه و تحلیل : در این قسمت فقط به گزارش و توجیه نتایج مهم و کاربردی مرتبط با عنوان مقاله بسنده می شود و از ذکر نتایج و پژوهش های سایرین خودداری می گردد.
7- نتیجه گیری :در این مرحله، ارتباط دادن نتایج و مباحث مطرح شده در مقدمه، ارایه ی راهبردها و پیشنهاداتی برای پژوهش های آینده و مشخص کردن نقش این نتایج در پیشبرد علوم بنیادی و کاربردی از موارد قابل توجه می باشد.
8- منابع:
الف) ارجاعات داخل متن: ذکر اندیشه های دیگران، نظریه ها و روش ها و اطلاعات(با امانتداری کامل)
ب) آوردن منابع و مآخذ در پایان مقاله: ذکر مشخصات کامل ( کتب، منبع الکترونیکی-اینترنت- و افراد) . اسامی افراد آگاه و دانشمندی که با آنها مصاحبه یا مشورت نموده اید را به ترتیب حروف الفبا بیاورید.
9- سپاسگزاری : قدردانی از افراد و سازمان هایی که نگارنده را به موفقیت رسانده اند.